Planet Earth

Comunicare


Documentar realizat de BBC in colaborare cu Discovery Channel

PALMARES (de unde vine oare cuvantul asta?)
S-a spus despre acest documentar ca este cea mai mare realizare a televiziunii despre istoria naturala a noastra (pe IMDb are 10 din 10 stele).
A castigat 4 Primetime Emmy si alte 9 premii si 12 nominalizari. Fothergill a filmat vreme de 5 ani in 204 locatii diferite, de la sol, din apa, din elicopter, din avion si de pe luna.

PARERI:
Cu adevarat impresionante sunt imaginile filmate de elicopterul dotat cu o camera HD cu un sistem giroscopic de stabilitate, asta inseamna un zoom de 72x care prezinta o imagine nemiscata, clara si bogata in detalii de la 1 km departare. Mai mult decat calitatea extraordinara a imaginilor, documentarul abunda in date stiintifice, fiind singurul care prezinta specii foarte rare de animale in salbaticie. Si pe langa toate acestea impactul cel mai mare in intregul montaj este lipsa omului – ceea ce iti creaza senzatia ca tu, spectatorul, esti un extraterestru care invata despre planeta Pamant pe care nu a vazut-o niciodata desi a auzit de ea. Seria de documentare cuprinde 11 episoade prezentate de catre naratorul David Attenborough intr-o maniera ‘the most… ” (cea mai tare/mare…) care ar trebui sa uimeasca si pe cei care au cateva cunostinte despre draga nostra planeta. In serie gasim titluri ale episoadelor ca ‘Mountains ”, ‘Fresh Water ”, ‘Caves ”, ‘Deserts ”, ‘Ice Worlds ”, ‘Great Plains ”, ‘Jungles ”, ‘Ocean Deep ”, ‘Shallow Seas ”.

And the fun part is…ca nu este nevoie sa fie vazute intr-o ordine anume, ci…search dupa cele care suna interesant.

Răspunsuri