Niste ganduri despre noul context, despre noi, oamenii si despre cum 2009 va fi un an incredibil

Comunicare

avem o serie de ganduri de la un baiat de la noi care are multe ganduri bune si multe sfaturi de ajutor in general. Sunt vreo 10 sfaturi si motive mai ales pentru care 2009 ar putea sa fie un an extraordinar. Daca ii supravietuim neuratiti foarte tare.

Bagam un foileton si incepem. Daca vreti sa va explice autorul mai multe, stiti ca se poate oricand. Mergeti pe Academiei si cautati o cladire in care sunt niste acvarii. Acolo il gasiti pe ala de crede ca 2009 poate fi un an minunat. Si care e un om bun.

Deci, ce zice el, ca o sa fie deja introducerea mai lunga decat cuprinsul si incheierea la un loc:

Stau si ma gandesc asa, proaspat (…) venit din vacanta, ca avem in fata anul cel mai dificil din acest mileniu. Hm. Ce-as putea spune, in fata unei asemenea provocari (…).

UNU
Sa-l tratam pe celalalt asa cum ne dorim ca el sa fie. Fiindca asa avem mai multe sanse ca el sa fie ceea ce ne dorim. Sa ne punem si in locul lui, la birou, la intalniri sau in trafic. Si celalalt e suparat sau abatut. Eu o sa fac primul pas, fiindca celalalt nu-l va face. El e mai suparat sau mai nervos ca mine, cu siguranta.

DOI
Sa fim disciplinati. Fara o igiena a relatiilor dintre noi, nu poate exista armonie. Relatiile profunde se bazeaza pe schimburi corecte. Mama imi da bani de paine, eu o cumpar si o aduc la timp acasa. Ea, multumita, imi da mie restul. Eu imi cumpar inghetata. Simplu, nu? Ei bine, asa cred ca functioneaza lucrurile si in viata profesionala.

TREI
Sa fim chibzuiti. Intre o criza financiara si una psihica, rezultata din prima, ceea ce rezulta e, fara indoiala, ca e foarte necesar sa ne revizuim obiceiurile de consum. Nu numai ca vom trece mai usor peste criza/crize, insa odata trecuti, ce savoare va avea excesul… Cheltuiti doar bani pe care ii aveti. O sa fie bine.

Va Urma

Răspunsuri

  • Anonymous

    corect.asteptam urmarea…

  • fish 13

    ma bucur…
    facem foileton :)