Lungul brat al Facebook-ului

Comunicare

Cineva spunea, nu demult, ca utilizatorul de Facebook este un narcisist egocentric, dependent de recunoasterea celorlalti. Si hai, recunoasteti, asa e!

Dar, surpriza, exista si exceptii! Si anume cazuri in care reteaua sociala sus-numita poate servi unui scop mai clar, inteligibil si pentru oamenii care nu pricep termeni ca “networking” sau “customer engagement”. Iar un exemplu vine chiar din partea lungului brat al legii. Mai exact, in statul New Jersey de peste ocean, Politia orasului Evesham posteaza poze cu infractori si scene de infractiuni, pentru a pastra vigilenta in randul cetatenilor. Mai mult, pentru ca tot este vorba de comunitate, vizitatorii pot da “like” atunci cand apreciaza activitatea oamenilor legii. Dar numai atat, pentru ca, respectand drepturile cetateanului la prezumtia de nevinovatie, locotenentul-administrator a dezactivat comentariile (majoritatea malitioase) acum ceva timp.

Concluzia? Facebook (si social media prin extrapolare) nu este al nostru, narcisistilor, ci al urmasilor urmasilor nostri, al acelora care il vor reinventa, legandu-l de practic orice, indiferent ca vorbim de imagini cu infractori, de activitatea in real-time a copiilor de la gradinita, de vorbe fierbinti ale fetelor de la hotline-uri, de… Mai gasiti voi si altele?

Răspunsuri