Disney anybody?

Comunicare

Indiferent că suntem mici sau mari, fete sau băieți, toți am crescut cu desenele animate marca Disney. Și fie că am realizat sau nu, acestea ne-au influențat viața de la o vârstă fragedă.

Discuțiile cu mesaje sexuale subliminale din animațiile lui Walt Disney nu cred că mai sunt un secret pentru cineva – la drept vorbind, nici nu le-am observat, ele devenind interesante abia după ani buni, când am văzut despre ele pe… YouTube.

Totuși, când eram mică îmi dădeam seama dacă mă place un băiat, atunci când îmi dădea cu cartea în cap sau… îmi punea piedică etc. Nu prea conta ce făcea, atâta vreme cât era de (mai) rău, știam că sentimentele sunt (mai) puternice. Dar oare din ce vedeam pe casetele video, ce învățam, de fapt? Că trebuie să evoluăm odată cu prințesele Disney?

disney-life-lessons

Privind în urmă, trebuie să recunosc, Walt s-a descurcat foarte bine în a segmenta piața (fetele știu de ce):

what-disney-has-taught-us

Chiar și așa, dacă mă întreabă cineva, care este desenul meu animat preferat, răspund simplu: „Beauty and the Beast”. Și la fel ca atunci, doar că… un pic mai HD și ceva mai „nesubliminal”. Lumea te aude, te vede, te cunoaște și își aduce aminte de tine, doar atunci când capeți o „voce media”.

Așadar, haideți să ne jucăm de-a comunicarea!

Răspunsuri