#keepmoving: Blackberry 10, Neil Gaiman & Twitter

Comunicare

Poate e puţin ciudat să scriem la capitolul “Studiu de caz” despre un “caz” care încă nu a fost finalizat, dar proiectul #keepmoving with BlackBerry e o îmbinare atât de inspirată de endorsement, crowdsourcing şi folosire de social media încât merită să-l studiem puţin, chiar dacă e într-o fază destul de incipientă.

Noul BlackBerry 10 e încercarea BlackBerry de a pătrunde cu adevărat în segmentul de touchscreens şi promite să aibă chiar cea mai uşor de folosit şi prietenoasă tastatură touchscreen. Sau cel puţin aşa a crezut Neil Gaiman când a încercat telefonul şi i s-a propus să devină brand ambassador pentru BlackBerry 10. Şi endorsementul s-a materializat într-o zonă cât se poate de naturală pentru autor – un proiect numit “Calendar of Tales”, un calendar al poveştilor născute din idei adunate de pe Twitter, ca răspunsuri la întrebări legate de fiecare lună a anului.

#dectales, #keepmovingFiecare lună va avea o poveste, şi fiecare lună a avut, până acum, sute de răspunsuri, pe hashtag-urile corespunzătoare: #NovTale, #JanTale, #FebTale,  şi aşa mai departe. Întrebările sunt  uneori  surprinzătoare, alteori banale dar cu răspunsuri surprinzătoare. Le găsiţi pe toate aici şi până acum se  pare  că  cea  mai  populară întrebare este cea a lunii decembrie: Pe cine ai vrea să revezi în decembrie? Răspunsurile sunt “astonishing and moving. Like a litany of loss & love”, aşa cum a scris Neil Gaiman după ce a fost asaltat de cele câteva sute de tweet-uri primite în primele 10 ore ale proiectului.

Pentru BlackBerry proiectul promite atât rezultate imediate (creşterea numărului de followeri – pentru a participa la proiect trebuie să fii follower al contului BlackBerry) dar şi awareness într-o zonă de target (concentrat de fanii lui Neil Gaiman) extins şi diferit de consumatorii BlackBerry tradiţionali.

Următoarea fază a proiectului ne va prezenta cele 12 “seminţe de poveşti” şi apoi nuvelele scrise de Gaiman pentru fiecare dintre ele.

Iar aici povestea explicată pe îndelete (şi cu câini prin zăpadă) de Neil Gaiman:

Răspunsuri