Zâna bună era Louboutin

Comunicare

Puține simboluri sau obiecte ar putea fi recunoscute peste tot în lume. Pantoful Cenușăresei e unul dintre ele. Niciun alt obiect din povești nu înglobează atâtea aspirații, vise și idei ca pantoful de cleștar. Nici fuiorul Frumoasei din Pădurea Adormită, nici scufița roșie, și nici căsuță de turtă dulce.

Vestea bună e că acum există și în realitate. A fost creat de Louboutin, special pentru lansarea în varianta blue ray a desenelor Disney Cinderella din 1950. Realizat din dantelă, îmbrăcat în cristale Swarovski și decorat cu fluturi, pantoful pare ieșit acum din poveste. Sau din variantă Disney a acesteia, pentru că încă există o controversă dacă Perault a descris condurul ca fiind din blană de zibelină siberiană (vair fourrure) sau ca fiind din sticlă (verre). Doar talpa roșie, semnul distinctiv al creațiilor Louboutin și tocul stilleto amintesc că e un pantof de secol XXI, foarte glamour.

Nici foarte exclusivist nu mai este. Cenușăreasă nu mai e una, cea mai frumoasă și mai specială din lumea poveștilor. Totuși, dacă fetele care citesc și-au făcut planuri să încalțe pantofii de cleștar, e prea târziu. Degetele și călcâiele tăiate nu mai funcționează nici măcar cât funcționau pe vremea Cenușăresei, adică fix o secundă. Disney a ales deja printr-o campanie pe Facebook 20 de Cenușărese care au rapuns corect la o serie de întrebări fantastice. Urmează să își primească oficial condurii în octombrie, în cadrul unei ceremonii de poveste, organizate odată cu lansarea desenelor.

Sursa foto.

Răspunsuri