[Infografic] Top 100 Pagini de Facebook Romanesti

Comunicare

Ori de cate ori ma uit pe o pagina de facebook si vad 2000 de like-uri pe un status, dau putin ochii peste cap, apoi compar asta cu numarul de fani. Intr-o prezentare anterioara, se spunea ca engagement rate-ul median pentru romania e de aproximativ 0.11%.

Eram curios cum se compara asta cu paginile mari romanesti, asa ca am facut un mic studiu. Am luat primele 100 de pagini de pe facebrands (ceva mai mult, ca sunt acolo si pagini moarte sau internationale), analizat pe parcursul a 24h si am luat ultimele 100 de statusuri, la inceputul si finalul celor 24h. Am adunat aproape 18000 de statusuri pe care le-am comparat:

Da, cam asta face si Facebrands Pro, dar mie imi plac datele chioare, din care mai pot extrage multe date – daca vreti sa aflati cel mai popular youtube, lasati un comentariu :)

Infograficul e facut cu Infogr.am, pe care nu il recomand nimanui. Nu salveaza corect modificarile si template-urile sunt …

Update 24/05

Am adaugat interactiuni / post la graficul “Cand posteaza”.

Update 07/07

Infogr.am si-au rezolvat problemele cu template-urile si am schimbat infograficul sa arate mai lizibil.

P.S. Am schimbat url-urile pe fishington si atunci s-au pierdut likeurile pe articole. Anterior era la 67 likes si 8 tweets.

Răspunsuri

 • http://viorel.tel/ Viorel

  Felicitări!

  Ai reușit să faci ca oamenii cu vederea perfectă să se simtă discromați!

  • spirifish

   Sorry, nu pot sa-mi asum aceasta onoare. E un template de infografice :(

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1337454125 Andra Simion

  Si eu am zis ca Viorel dar pune soarecele pe grafic si o sa vezi exact what’s what :)