Cute Kitty vs Cute Bunny. Sau beneficiile unui media plan bun.

Comunicare

Din anii ’60, de cand armata americana descoperea Internetul, exista o intrebare care nu ne-a dat nicicand pace. Iar astazi a sosit ziua, dragi cititori, sa aflam raspunsul. Pentru acest lucru, am demarat ieri…

THE ULTIMATE BATTLE OF CUTENESS! Cute Kitty vs. Cute Bunny! Infruntarea care a dezvaluit o data pentru totdeauna cine este cel mai cute animal al Internetului. Fara vreo prezentare in plus, iata mai jos videoclipul in care userii au putut vota:

Rezultat final la ora postarii: Cute Kitty   29-25   Cute Bunny

Desi victoria pare confortabila, desprinderea s-a petrecut aseara tarziu – tot parcursul zilei de ieri inregistrand multe rasturnari spectaculoase de situatie, inclusiv un avantaj de 3 puncte al lui Cute Bunny. Dar castigator la puncte si campion online al cuteness-ului este Cute Kitty. Glorie invingatorului, onoare invinsului si sa trecem la analiza rezultatului.

Cautand “cute kitty” pe YouTube, cele mai vizionate 3 videoclipuri aduna circa 76 de milioane de view-uri. Aceiasi doi termeni ne ofera pe Google 125 de milioane de rezultate.

De partea cealalta, “cute bunny” detine in jur de 11,5 milioane de view-uri agregate pentru cele mai populare 3 clipuri pe YouTube si doar 76 de milioane de rezultate pe Google.

Cute Kitty era deci favorita inca dinainte de infruntare, iar victoria poate fi pusa sub semnul previzibilitatii. Insa ceea ce poate surprinde este scorul foarte strans, de unde putem deduce ca, pusi fata in fata, cei doi sunt aproximativ la fel de cute.

Dar cum se explica diferenta in milioanele de rezultate si vizualizari de pe net? Ei bine, totul sta in expunere media. Pe cand Cute Kitty are succes la trafic tot timpul anului, Cute Bunny apare de Pasti (unde, e adevarat, castiga) si cam atat.

Concluzia zilei se refera astfel la ce poate face un media planning bun, coerent si consistent in timp. Poate anula lipsa unor avantaje intrinseci ale unui brand, facandu-l foarte puternic pe termen lung. Poate chiar tinzand inspre stadiul de PR.

PS: Mii de multumiri celor care au contribuit, votand sau trimitand mai departe, la reusita acestui important proiect stiintific.

Răspunsuri

 • http://www.facebook.com/dsalageanu Dragos Salageanu

  Get a life :) ))

 • http://www.facebook.com/dsalageanu Dragos Salageanu

  Get a life :) )

  • http://www.facebook.com/supervladi Vladi Paunescu

   I’m getting a kitty! :D

 • http://twitter.com/arminrosu Alexandru Armin Rosu

  conform bit.ly, catelusii sunt mai cautati decat pisicile, iepurii pe locul 4:

  http://blog.bitly.com/post/13216461842/do-kittens-really-rule-the-internet