In arta nimic nu se pierde, ci totul se transforma

Comunicare

In meniul de astazi servim portrete. Atentie mare, caci ceea ce urmeaza este foarte, foarte tare.

1. Povestea portretelor din dopuri incepe demult, atunci cand artistul Scott Gundersen a vrut sa demonstreze ca ramasitele de pluta de la 9217  sticle de vin pot fi pastrate si transformate intr-o opera de arta. Pentru portretul Grace i-au trebuit 50 de ore de munca ca sa il aduca la forma finala.

grace, part one from Scott Gundersen on Vimeo.

 2. Cealalta personalitate de care vorbim astazi este cel putin la fel de speciala. Nick Gentry, artist englez de 31 ani,  a transformat media invechita intr-un fel de arta eco. Suportul folosit in picturile sale este constituit din formate media iesite din uz si reciclate, cum ar fi casete audio, dischete, casete VHS si rame Polaroid. Rezultatul imbinarii lor, mai jos.

“I create paintings that explore the evolution and merge of humans with technology.” – Nick Gentry

3. Ultima pe lista de astazi este Diem Chau, o tipa vietnameza care face arta in cel mai mic detaliu. Ea sculpteaza varfurile creioanelor din ceracolor, iar rezultatul este .. ceva la care visam atunci cand eram mici si voiam sa fim artisti. Sculpturi miniaturale, extrem de fin realizate, in creioane cerate de brand – “Crayola”.

De-abia astept sa vad ce minunatii vor crea tinerii acestia in continuare. Pana la urma, o parte a creativitatii lor rezida in lipsa noastra de atentie la obiectele din jur. Cine da atentie astazi unor dopuri de pluta, dischetelor de 2 Mb sau creioanelor cerate? Cei care vad in ele arta, nu doar niste reziduuri. Cred ca este vorba de o superputere la mijloc.

Răspunsuri