Kyle Bean si arta din nimicuri

Comunicare

La treaba cu subiectul: Kyle Bean, locuitor al orasului Brighton, din Marea Britanie, este un personaj extrem de atipic si de interesant. Si intre noi fie vorba, tipul e si destul de tinerel, avand 23 de ani.  Ilustrator si designer, Kyle este la inceputul unei cariere artistice care promite:  este specializat in modele realizate manual, foloseste materiale din cele mai diverse si mai iesite din comun: de la hartie, lemn (rumegus si resturi de creioane), coji de oua si piesele unei motociclete dezasamblate. Daca analizam materialele pe care Bean le foloseste, vorbim de nonconformism in toata regula.

Dupa absolvirea facultatii cu specializare in ilustratie, in 2009, tanarul a lucrat pe diferite platforme, inclusiv windows display, editoriale si advertising. La fel de atinse de outoftheboxism sunt si temele pe care Kyle le trateaza in lucrarile sale:  problema existentiala cu oul si gaina, ilustrarea legii universale a conservarii (nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, ci totul se transforma) sau transpunerea grafica a efervescentei sociale care caracterizeaza Wall Street-ul.

Model making has always been a big part of my life. Like loads of children, it probably started with Lego. I don’t think it would be an exaggeration to say that most of my life outside of school between the ages of 4 and 12 was spent making things out of Lego. – Kyle Bean

Proiectul cel mai savuros este, in opinia mea, cel al portretelor facute din resturi de creioane. Kyle “recicleaza” ramasitele creioanelor, transformandu-le in portrete realiste. Pe cat de simplu, pe-atat de uluitor. Aruncati-va un ochi si pe editia din 2011 a revistei Wallpaper* Handmade, fiindca le gasiti acolo. Sa nu uitam si de puterile sale de chiromant: artistul ne prezice si viitorul cartilor. Totusi, eu inclin sa cred ca Amazon’s Kindle e mai practic, dar.. ce nu facem noi de dragul artei?

Ca si data trecuta, va las pe mainile artistului. Daca aveti timp, contul lui Kyle de Vimeo este un giumbusluc demn de vizionat.

Răspunsuri