Cele mai importante evenimente din comunicare- toamna/ iarna 2011

Comunicare

Fiindca in ultima perioada au inceput sa apara din ce in ce mai multe workshopuri, seminarii, conferinte (non-conferinte)  si evenimente de tot felul despre comunicare, m-am gandit ca nu ar strica o scurta trecere in revista (sic!) a celor mai importante.

In ce a mai ramas din luna octombrie, avem RoInteresting, pe 21 (adica maine). Non-conferinta oamenilor care au ceva interesant de spus se tine la The Ark, incepe la ora 10.00 pentru toata lumea (9. 30 pentru cafegii) si strange speakeri din domenii diferite: Mugur Ciumageanu – psihoterapeut, Alexandru Balasescu- antropolog,  Catalin Tenita – owner Zelist, Serban Alexandrescu, Cristian Lupsa si Iashido.

Mai departe, pe 24 octombrie, la Hotel Intercontinental,  incepe prima conferinta dedicata comunicarii interne.  Speakerii vor atinge subiecte care depasesc sfera comunicarii interne, respectiv relatii publice, planificare strategica, comunicarea de criza, motivare etc. Si fiindca am amintit de vorbitori inainte,  printre acestia se numara Jeppe Glahn, director de comunicare Novozymes, Danemarca, Anca Oreviceanu, director de comunicare Dacia si grup Renault Romania, Dana Dobrescu, communications manager, Unilever South Central Europe etc.

Pe 25 octombrie, la Athenee Palace Hilton, incepe o noua conferinta locala avand drept tema “Legal Issues in Social Media”. Dintre vorbitori ii amintesc pe Cristi Manafu, Monica Jitariuc, Ana-Maria Baciu (coordonator al practicii de proprietate intelectuala, NNDKP), Bogdan Manolea (Director Executiv al Asociatiei pentru Tehnologie si Internet, APTI).

Luna noiembrie debuteaza in forta. Zilele Biz incep pe 7 noiembrie si se incheie pe 11, urmand sa se desfasoare in hotelul Howard Johnson. Fiecare dintre 5 zile are o anumita tema: antreprenoriat, inovatie, management, CSR, media & marketing. Dupa cum era de asteptat, temele vor fi tratate de peste 55 de speakeri, adusi din domenii variate: Marius Tudosiei, Adi Hadean, Sorin Psatta, Cornelius Brody, Mihai Stanescu, Oana Cociasu, Adrian Ciubotaru etc.

In aceeasi perioada va incepe si How to Web (9-10 noiembrie), care aduna participanti din toata Europa de Est. Cei peste 30 de speakeri, dintre care nume mari, precum Mark Randall (chief strategist Adobe Systems), Alastair Mitchell (co-founder & CEO, Huddle.net), Michael Breidenbruecker (founder RjDj & Last.Fm) vor modera dezbateri despre noile trenduri in social media si internet, tehnologie, modele de succes etc.

Pe 26 octombrie, la Crystal Palace Ballrooms vine sa vorbeasca Ram Charan, cel mai influent business adviser din lume. Tema principala a evenimentului este leadershipul in secolul XXI.

Later edit:

Pe 11 noiembrie are loc si editia de anul acesta TEDxBucharest. Ca si in anii trecuti, speakerii vor fi lideri de opinie si trendsetteri din varii domenii.

Tot in aceeasi perioada urmeaza sa se desfasoare si ro:newmedia. O sa revin cu detalii cand se vor afla mai multe despre eveniment.

Pe 23 noiembrie incepe a cincea editie NetCamp, eveniment dedicat antreprenoriatului online  si dezvoltarii proiectelor web. Fiindca inca nu s-au anuntat speakerii editiei de anul acesta, ii voi aminti pe cei din anii trecuti: Philip Schwarzman- Nokia, Cem Tunakan – Groupon etc.

The Power of Storytelling, un eveniment marca DoR, are loc pe 26 noiembrie, avand drept scop sa adune si sa incite cat mai multi iubitori de naratiune non-fictiva. Prima editie a Conferintei Anuale a Jurnalismului Narativ are speakeri pe masura: Jacqui Banaszynski, Pat Walters, Alex Tizon & Laurie Hertzel.

Pe 29 noiembrie, la Crowne Plaza Hotel, incepe Social Networks Conference, conferinta dedicata in totalitate strategiilor de marketing pe Facebook. Dintre subiecte: best practices, Facebook ads, Great Fan Pages, Content Strategy, Facebook ROI etc.

Voi la care dintre evenimente participati si de ce? Am uitat ceva?

+ calendarul in format ICAL (ca sa il puteti adauga in Outlook, iCalendar sau altele).

 

Răspunsuri

 • Alex Ardelean

  ai uitat de Zilele Biz – 7-11 noiembrie :)

 • Alex Ardelean

  uite aici linkul catre site: http://www.zilelebiz.ro

 • Anonim

  Multumesc, am sa le adaug acum :)

 • http://twitter.com/danimatei Dani Matei

  Mai e ronewmedia la inceputul lui Decembrie, si daca tot ai adaugat Rointeresting poti adauga si TEDxBucharest pe 11 noiembrie

 • Anonim

  Multumim, Dani. Actualizam imediat lista.