A fi sau a deveni?

Comunicare

‘Cand o usa se inchide o alta se deschide.’ (Helen Keller) .

Adevarul este ca atunci cand o usa ni se inchide, ne inchidem si noi in frustrare si dezamagire . In indrazneala noastra de a inainta spre acea usa, ne-am construit imagini si ne-am pus o multime de intrebari. Raspunsul ramane un mister. Pentru noi, cei care inca ne aflam pe bancile facultatii,si nu numai, acea usa deschisa ar fi insemnat totul. Usa ne-ar fi putut descuia adevarurile din fata vietii pe care vrem sa o urmam de acum incolo.

Da, stiu ce gandesti. Realitatea este cruda. Tinerii se chinuie foarte mult sa obtina un loc de munca pe domeniul dorit. Mai ales in publicitate. De ce? Pentru ca azi, mai mult ca niciodata, se cer oameni foarte pregatiti.
Dar, daca Helen Keller are dreptate? Si…. in final o usa ti se deshide…..? Ce faci atunci?
Ti-ai pregatit 100 de idei in drum spre interviu…! Stiu! Si totusi odata aflat in fata intervievatorului, te blochezi.

Il privesti in ochi. Poate au fost multi ca tine…si inca sunt….si ce faci? Cauti cel mai bun raspuns din viata ta..o idée geniala trebuie sa apara…!Respiri….1-2-3-4-5 secunde…. APARE! Da, felicitari, ai impresionat. Vezi cum usor fruntea celui ce te priveste se descreteste. A zambit…! Respiri adanc si incepi sa vorbesti deschis despre tine. Ambitia este aplaudata pretutindeni, stii déjà asta. Ti-ai deschis sufletul si ti-ai spus dorintele, aspiratiile, viziunile….! Urmeaza apoi minute intregi dintr-o discutie pe care o consideri poate, cea mai valoroasa de pana acum.
Tacere….! Urasti tacerea…..cat dureaza!!
Deodata auzi:
‘-Bine mai, maine la 10 jumate. Arata-mi ce poti! ‘

Cam asa a simtit Iulia cand a venit la un interviu. La tine cum a fost?

sursa foto

Răspunsuri

  • Tranca

    Cu semnele astea de punctuatie… blogdane… m-ai omorat