Din spatele calculatoarelor deschise: Directorul de Creatie

Comunicare

Directorul de creatie e un tip complicat. E foarte complicat. E atat de complicat incat e complicat sa vorbesc despre asta. Si totusi, sunt cateva lucruri simple care-l fac extraordinar: sclipirea ochilor cand aude o idee potenta, timbrul vocii entuziasmate cand ii inspira pe ceilalti, parul ravasit din dimineata de dupa seara prezentarii pentru pitch, gesturile largi si energice cand aude de cate o modificare de la client, rasul frenetic cand baietii din creatie fac misto.

Directorul de creatie citeste. Si se gandeste. Si se razgandeste.

Directorul de creatie iubeste. Directorul de creatie uraste. Inspira si expira.

Directorul de creatie e cel mai bun prieten si cel mai mare dusman.

Directorul de creatie e un criminal. Omoara ideile in serie. Si mai trage un fum. Si se incapataneaza, desi scrumul sta sa pice pe el.

Directorul de creatie munceste. Mult. Enorm. Peste 20.000 de mii de ore lucrate pe brief-uri care nu i-ar incapea pe 20 de birouri. Directorul de creatie e singur si totusi e inconjurat de toata lumea. Directorul de creatie pleaca ultimul de la birou. Acolo e ringul lui si cand se inchid luminile, aplauzele, rasetele incep sa se auda si premiile din vitrina prafuita incep sa straluceasca. Directorul de creatie e un invingator.

Directorul de creatie traieste 100 de ani.
La multi ani Bill Bernbach!

 

Răspunsuri

  • http://www.facebook.com/dsalageanu Dragos Salageanu
  • BLOGdan

    hahha, foarte buna ilustratia aia, Dragos :)

  • http://www.facebook.com/Mr.FFFF Figaro Flavius Frodo-Fabian

    a fost ceva cu anul 1911, si Ogilvy tot atunci e nascut