Pe cine sa nu urmaresti

Comunicare

Humphrey Bogart - The Big Sleep

Inainte de vacanta am publicat un infografic pe twitter, @spirifish vs. @bogdana (se actualizeaza automat, deci datele nu sunt cele de atunci). Una din statisticile, care m-a mirat cel mai mult, a fost numarul mare de conturi urmarite (following). In opinia mea, acestia sunt o recomandare, similara cu like-ul de pe facebook si un numar mare imi spune ca esti pe twitter doar pentru difuzare, nu si pentru interactiune.

Fiind curios, cate din conturile respective sunt relevante, m-am pus pe documentare. Am dat de cateva servicii de analiza a contactelor. Managefilter nu-i rau pentru inceput si twtrland poate fi util pentru o analiza mai aprofundata. Era nevoie de un indicator mai adanc, decat numarul de tweeturi sau proportia intre following si followers, ceva precum klout.

Asa ca m-am pus pe treaba si am facut unul – klouting. Este un mic utilitar, care afiseaza conturile urmarite, tweet-uri pe zi, followers vs following si klout score. E facut in pauzele de masa, dar daca va place si mai vreti ceva, adaug cu placere (ar mai fi de optimizat, dar pentru uz personal e destul).

Update
SocialBro este o aplicatie AIR destul de faina, care iti analizeaza comunitatea. Daca stiti de altele, va rog raspundeti la post.

Update 2 (24/08/2011)
Am actualizat aplicatia. Ar trebui sa mearga mai repede si fara erori: klouting 1.1. A abuzat cineva ieri si am dat de limita impusa de twitter …

Răspunsuri