Consilierii lui Barack Obama: Google, Facebook, Twitter si YouTube

Comunicare

Redactia Fishington Post a zbughit-o catre ape mai molcome, yeeeeey! Asa ca intre 10 si 15 august, pe langa ocazionale postari de pe unde om fi, va lasam cu un potpuriu de “Daca doriti sa revedeti”. Speram sa va placa si voua ce ne-a placut si noua. Oricum ar fi, nu uitati: cine citeste din urma va intelege cel dintai :) . P.S. Articolul de mai jos a fost initial publicat in 2011.01.26.

Aseara, Barack Obama, presedintele Statelor Unite, si-a tinut al doilea discurs asupra starii natiunii. Lung de vreo ora si ceva, Obama a punctat diferite teme. Cu toate acestea, mashable a sesizat foarte corect: referintele la “crearea a noi locuri de munca” s-au indreptat spre Google si Facebook. Daca mai adaugam aici si YouTube-ul dedicat, ajungem la o foarte simpla concluzie: consilierii lui Obama inteleg social-media ca un vector de dezvoltare economica.

Sigur, cel mai puternic om al lumii (inca imi place sintagma asta) a fost ales si pentru ca a inteles importanta retelelor de comunicare online. A raspuns intrebarilor de pe YouTube, este printre cei mai populari oameni de pe Facebook, se saluta cu Medvedev pe Twitter. Deja nu mai discutam despre politica in sensul romanesc al cuvantului, ci despre Politica. Asa cum atrageam atentia si in cazul puterii economice, si puterea politica s-a schimbat odata cu social-media. Mai mult, retelele de acest tip sunt asociate cu o parghie prin care apare progresul.

“We are the nation that put cars in driveways and computers in offices; the nation of Edison and the Wright brothers; of Google and Facebook. In America, innovation doesn’t just change our lives. It’s how we make a living”, spune Barack Obama. Asta e un descriptor venit de la presedintele Statelor Unite. Repet, SUA isi pune Google-ul si Facebook-ul ca un diferentiator de brand. Si oricat de sceptic ai fi fata de online in general sau social-media in special, afirmatia nu are cum sa nu te puna pe ganduri.

Daca aveti curiozitate si timp, eu va recomand intregul discurs…

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

sursa foto

Răspunsuri