Cum facem alegerile?

Comunicare

Redactia Fishington Post a zbughit-o catre ape mai molcome, yeeeeey! Asa ca intre 10 si 15 august, pe langa ocazionale postari de pe unde om fi, va lasam cu un potpuriu de “Daca doriti sa revedeti”. Speram sa va placa si voua ce ne-a placut si noua. Oricum ar fi, nu uitati: cine citeste din urma va intelege cel dintai :) . P.S. Articolul de mai jos a fost initial publicat in 2010.09.03.

Cum am ajuns sa-i alegem pe cei care ne conduc astazi? Care este explicatia pentru ceea ce se intampla cu Romania astazi? Ce vom alege de acum incolo?

Sheena Iyengar nu ne da un raspuns pentru Romania, dar ne ofera o solutie general-valabila. Ea studiaza de multi ani alegerile si comportamentul oamenilor in luarea deciziilor. Desi nu vede diferentele la propriu, pentru ca sufera de o boala care i-a distrus retina si a lasat-o fara vedere in jurul varstei de 17 ani, sigur le vede la figurat. Mai jos, Sheena explica diferentele intre alegerile oamenilor din tarile post-comuniste si cei care si-au petrecut cei 7 ani de acasa in capitalism.

Concluzia, pana la urma, e ca cea mai buna alegere este sa comunicam, inainte de toate celelalte alegeri. S-o urmarim:

Răspunsuri