Twitter isi schimba look-ul, dar naravul ba

Branding Comunicare

Twitter a dezvaluit, zilele trecute, noul sau look. Asta inseamna ca baietii din San Francisco i-au pus gand rau domnului Zuckerberg si au de gand sa duca lupta cu propriile lui arme.

Noul Twitter va fi unul vizual, pastrandu-si totodata atributele definitorii: 140 de caractere si RT-ul. Plusul de valoare este, asa cum ne confirma MG Siegler, o si mai mare interconectivitate intre userii platformei. Parteneriatele cu YouTube sau Flickr vin sa completeze bagajul de tool-uri puse la dispozitia consumatorilor. Si da, raspund si cerintelor de publicitate, pana acum aproape neglijate.

Fondul luptei se da pentru castigarea consumatorilor si advertiserilor. Batalia gigantilor din online a inceput de ceva vreme. Amuzant este ca filosofia Twitter este similara in esenta celei Facebook. Ambele platforme transforma interactiunea sociala in factor de profit. Pe de alta parte, Evan Williams ne spune ca Twitter-ul se va pozitiona si ca platforma de informatii.

Informatie+socializare=Twitter. Cam la asta s-ar rezuma noua directie anuntata. Un altfel de a spune ca Twitter se doreste mai mult decat un Facebook sau Google. Este mai mult decat un redesign. Este o manusa aruncata principalilor competitori. Si mi se pare normal pana la urma. Vrei sa fii cel mai bun, iti setezi si cele mai indraznete obiective.

via dailybusiness

Răspunsuri

 • http://roxanarugina.ro/ shosha

  apropo de pozitionare, se pare ca Twitter nu incaleca Facebook ci informatia. De fapt asta e si ideea: razboiul informatiei. Twitter zice asa: “This change manifests itself in the new version of Twitter, where the status update segment no longer asks you, ‘what are you doing?’, it actually prompts you ‘what’s happening?’”. mai multe am gasit si eu aici: http://www.indiasocial.in/new-twitter-is-an-information-not-a-social-network/

 • http://elfuldelamare.wordpress.com/ elfulcubrief

  si Facebook-ul ne invata ca “organizeaza in mod elegant comunitati preexistenta”, dar noi stim ca mai are si probleme de “spatiu privat”.

  deci cam si aici. twitter-ul spune ca el nu face socializare, dar… pentru ca informatia de RT provoaca, construieste legaturi ea naste socializare.

  cz: una e ce ne spune conducerea, alta e ce se intampla:P

 • Pingback: Tweets that mention Twitter isi schimba look-ul, dar naravul ba | -- Topsy.com

 • Pingback: Virus pe Twitter sau de ce vad negru in fata ochilor |

 • http://www.stiridebine.ro/facebook-va-avea-de-maine-un-nou-look Stiridebine

  Si facebook-ul isi va schimba infatisarea incepand cu 7 octombrie.

  noua versiune a chat-ului, care urmeaza sa fie mutat in partea stanga a paginii. De asemenea, se pare ca intreaga pagina a profilului unui utilizator si restul site-ului vor arata precum paginile Facebook Places.