Rebranding Metrou via Friends & Friends (proiect mai vechi, dar inca actual).

Branding

Cand brandingul si publicitatea sunt prea misto.

Nu stiu daca mai tineti voi minte, dar acum cativa ani (nu multi), metroul bucurestean a dat-o un pic in crowdsourcing, deschizand un concurs de redenumire a unor statii nou construite + alte cateva mai vechi, dar care nu (mai) sunau bine.

Am pescuit asta din aer atunci si ne-am aruncat la mai mult. Caci, nu-i asa, proactivitatea e mama publicitatii. O parte din ce-a iesit puteti vedea in prezentarea atasata. Restul s-a pierdut pe undeva, insa asta e esentialul. Mai sunt lucruri de strategie de subliniat, insa nu intram in detalii – speram sa fiti niste observatori atenti.

Asadar… cum vi se pare? Daca ati fi responsabili Metrorex, ne-ati da metroul pe mana sa vi-l facem frumos?

Mai trebuie adaugat ca la vremea respectiva am crezut sincer in demers si ne-am straduit sa obtinem o intalnire cu factorii de decizie de la metrou. Am si obtinut-o, reactia lor fiind (cf. Bojan) “Ahhh… ne place… dar e prea misto”.

No comment.

PS ne-au mai ajutat atunci echipa de vis Dani si Axu, multumiri si salutari si pe aceasta cale.

Răspunsuri

 • Brandusa

  E foarte fain! Mai incercati sa vorbiti cu factorii de decizie, poate s-au schimbat intre timp :D . Sau macar s-au razgandit.

 • http://www.ptm.ro/ Serban

  Mie nu îmi place. Nu văd legătura între logo şi companie/activitatea companiei. Plus că arată ca sigla M&M.

 • Oana

  http://www.mobile-event.ro/ au logo izbitor de  asemenator cu cel propus de voi si firma e din 2007… cred ca este si inregistrata la OSIM …

 • http://www.facebook.com/inaalice Ina-Alice Danila

  Minimalist si catchy. Foarte tare

  • http://www.facebook.com/dragos.botcau Dragoş Boţcău

   E un m. Normal ca mai sunt si altele identice.

 • http://hai-la-bord.blogspot.com/ Anda

  Poate un alt font, nu atat de jucaus ar fi fost mai indicat. Metrorex, presupun, vrea sa arate ca o companie serioasa, care nu ia vietile noastre in joaca. Culoarea insa imi place mult si orice element de vitalitate e binevenit. Prea e totul inchis la metrou. Mi-ar placea ca la fiecare statie sa fie poze sau filme de prezentare cu obiectivele principale din acea zona. Am vazut asta la Budapesta si mi-a placut mult ideea.