Apa cand vibreaza, vibreaza geometrie

Branding Comunicare

Pe timpul lui Goethe, un nene pe nume Chladni a dat din arcus deasupra unui strat de nisip foarte fin, pana a descoperit forta formativa a sunetului (v. The Chladni Sound Figures + niste aplicatii ale observatiilor lui in constructia de viori). Pentru asta, unii l-au numit parintele acusticii.

Unui alt neamt, din zilele noastre, i-a trecut prin cap sa priveasca atent suprafata apei in care propaga diverse sunete. Alexander Lauterwasser (ce nume), e fotograf. Ia uitati ce-a vazut aparatul lui, dupa ce-a facut apa sa vibreze cu un sunet continuu de 22.1Hz:

22_1hz

Sunet de 102.528Hz:

102.528hz

595Hz:

595hz

Si tot asa, iar daca ati ramas cu gura cascata, puteti continua studiul pe cont propriu, incepand cu http://www.wasser-symposium.ch/galerie/index.html

Institutul Sturmdrang va pupa si va ureaza un an nou plin de revelatii!

Răspunsuri

  • http://www.idealist.ro maccumac

    Superb…De altfel am vazut un alt documentar (daca as regasi sursa as cita-o, dar din pacate e pierduta) tot despre cum diverse cuvinte, sunete sau stari emotionale modifica compozitia moleculara a apei. Se pare ca apa iubeste cel mai mult muzica clasica (armoniile asadar) si cuvintele “iubire” si “recunostinta”. Foarte frumos, no?